Partea inferioara a corpului mamutului a fost foarte bine conservata, ca si cum s-ar fi aflat intr-un bazin cu apa care a inghetat. Descoperirea sangelui lichid este o veste buna pentru planurile oamenilor de stiinta de a aduce un mamut lanos din nou la viata, prin clonare.

"Acesta este cel mai uimitor caz din viața mea", a declarat liderul expeditiei, Semion Grigoryev. "Cum a fost posibil ca sangele sa ramana in forma lichida atat de mult timp?! Si tesutul muscular este, de asemenea, rosu, are culoarea unei bucati de carne proaspata", a continuat acesta foarte surprins.
Cercetatorii cred ca mamutul era in jurul varstei de 60 de ani cand a murit, iar acest lucru s-a intamplat in urma cu aproximativ 10.000 - 15.000 de ani.

Se crede ca mamutii, foarte asemanatori cu elefanții din punct de vedere al aspectului exterior, au disparut in urma cu 10.000 - 4000 de ani. Insa oamenii de stiinta continua sa creada ca daca au la dispozitie celule vii, cum sunt cele din sangele lichid recent descoperit, le-ar putea folosi pentru a face o clona-mamut. De aceea aceasta ultima descoperire devine cu atat mai pretioasa.
Sursa: bbc.co.uk
Sursa foto: bbc.co.uk