Jocurile de masa, arta si creativitate in acelasi loc
3/3500
calendar_month 29 Apr 2024, 17:48

Din imaginația oamenilor au apărut atât de multe lucruri frumoase, trainice, nebunești și ademenitoare, distractive și cuceritoare. Lumea s-a clădit prin viziuni, prin așteptări, prin creativitate și prin diverse așteptări, dar mai ales nevoie. Jocurile de noroc nu fac excepție, pentru că și aceste fac parte, într-un fel sau altul, din ceea ce ne-a format ca o comunitate, astfel că în prezent ne bucurăm să fim cei mai răsfățați când vine vorba despre un punct al evoluției.

Când vine vorba despre combinația dintre artă și distracție, nu puține sunt răspunsurile date pe la cazinouri, că există extrem de multe jocuri de masă unde se regăsește un mix interesant între valori estetice și fantezie.

Vrem să spunem că jocurile de noroc nu sunt doar despre câștiguri financiare, pentru că în definitiv acestea presupun și distracție, dar mai este vorba și despre a te bucura de un spectacol cu multă ingeniozitate, care are în spate munca a multor persoane, rezultatul a secole de evoluție. Și ne place ce se întâmplă, pentru că dincolo de tot ce înseamnă partide de joc, fumuri de țigară, muzică gălăgioasă, strigăte de fericire, euforia anticipării, mai contează și ce vezi, pentru că tot ce ține de prezentare se reflectă în modul cum recepționezi totul. Este că atunci când prinzi o partidă de păcănele gratisși ești absorbit acolo de tot ce înseamnă experiență. Dar mai bine povestim concret, în rândurile de mai jos.

Estetica jocurilor

Jocurile de masă se remarcă în cadrul unui cazino prin ceea ce prezintă, mai exact prin foarte multe oportunități de distracție, cât și printr-o invitație la a explora tot ceea ce este de oferit mai bun. Primul lucru pe care o să îl observi la acestea, dincolo de tot ce ține de designul și ambientale de interior al localului, este faptul că toate mesele de joc se impun prin teme similare, existând o unitate la nivel de cromatică, de dimensiuni și de prezentare.

Unul dintre aspectele cele mai discrete ale unui cazinou este faptul că marea majoritate a meselor de cărți sunt nu doar foarte prezentabile și elegante, dar și cele mai multe colorate în verde și în principiu făcute să arate cât mai similar (până și materialul seamănă). Raționamentul din spatele deciziei de a colora mesele de cărți de cazinou în verde este legat de psihologia culorilor, pentru că astfel de se evocă sentimente de calm și relaxare. Totodată, există și un sensul cultural, valabil ca limbaj universal - în cultura occidentală, verdele indică bogăție și prosperitate. Pe scurt, verdele spune jucătorilor că este în regulă să-și parieze banii pentru a câștiga mai mulți bani, oferindu-le un sentiment de optimism.

Ce face diferența?

Există diverse motive pentru care cazinourile se impun cu ușurință pe scena divertismentului, mai cu seamă în ceea ce privește aspectul. Că este vorba despre locațiile fizice sau despre cele online, rămân valabile următoarele caracteristici:

- ideea de interacțiune și interactivitate, în speță dinamismul pe care îl oferă muzica, ornamentele și orice ține de atmosfera de lux
 
- paleta de culori, un mijloc ferm și eficient de comunicare vizuală și care influențează starea oamenilor, percepția și modul cum reacționează 

- textura, care contribuie indirect la modul cum se induce creativitatea și originalitatea, cât mai ales cheful de a participa la ședințe de jocuri de noroc, conferind o identitate cazinoului și activând, totodată, diverse emoții prin a face experiența de joc memorabilă

- artiștii din industria jocurilor de noroc, denumiți adesea designeri de jocuri sau artiști conceptuali, sunt cei sunt responsabili de alegerea și implementare temelor pentru a se evocă emoții și a implica jucătorii într-o călătorie vizuală

- estetica unui cazinou online înseamnă și promovarea brandingului, cât pentru se crea o identitate vizuală care să reflecte personalitatea mărcii. 

Experiența la fiecare joc

Există multe lucruri de luat în considerare înainte de prima dată la un cazinou, iar printre primele detalii de care să ții cont, că este vorba despre o vizita online sau una offline, este faptul că trebuie să fii atent la cum arată totul - dacă nu te simți bine de la început cu ceea ce vezi, șansele să se schimbe ceva scad considerabil.

Atmosfera este setată încă de la început de culori și de lumini, dar cât și de sunete. S-ar putea ca dacă nu ai deja experiență într-o astfel de escapadă, ca la început să ți se pară totul prea mult, însă ai încredere, pentru că astfel de locații sunt gândite intenționat să fie extravaganțe și energetice ca decoruri cu detalii glamour, care să-ți ia privirea.

Tonul și intensitatea sunt date, însă de oameni, de cei prezenți - îți dai seama îndată cât de bine se simt. O să observi încă din primele minute diversitatea celor prezenți și tocmai asta conferă un farmec care cu greu se poate recrea. Cert este că majoritatea acestor indivizi împărtășesc un atribut comun - se distrează de minune!

Concluzie

În principiu, cam tot ce ține de dezvoltatorii de jocuri pentru cazinouri, în ceea ce privește imaginea, grafica, povestea, toate sunt rezultatul unor calcule - nimic nu este întâmplător. Inclusiv culorile alese, intensitatea lor, când se activează sunetele și cum se plasează anumite bonusuri, totul este o tehnică, bazată mai ales pe factori psihologici.

Toți specialiștii au înțeles că o campanie de succes este una bazată pe creativitate, pe imaginate, pe responsabilitate, pe a atrage și pe a reține. Și pare-se că nu au dat greș până acum.