animale.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  M+S la anvelope - De ce este important acest marcaj?

M+S la anvelope - De ce este important acest marcaj?

2/2384
calendar_month 23 Iun 2022, 00:00
Cele mai bune anvelope sunt cele care fac diferența între un drum fără accidente și un moment obositor la volan. Cele mai eficiente anvelope care satisfac cele mai mari nevoi ale șoferului s-au dovedit a fi anvelopele marcate M+S. Sunt sigure pentru drum și oferă eficiență la frânare pe drumurile ude și pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau noroi.

Care este sigla M+S de pe anvelopă?

Aceste cauciucuri cu sigla M+S sunt special concepute pentru a oferi o aderență adecvată pe drumurile înghețate sau noroioase pentru o conducere corectă și sigură.

Acest logo apare pe anvelopele de iarnă și toate anotimpurile. Cuvântul M+S înseamnă Mud & Snow și se referă la faptul că anvelopele sunt verificate în condiții de iarnă, dar nu neapărat în categoria anvelopelor de iarnă. Anvelopele de iarnă trebuie să aibă acest marcaj.

Anvelopele M+S au următoarele caracteristici:

Au o formă de crestătură adâncă în toată zona de rulare - oferă o tracțiune mai bună pe drum în condiții meteorologice nefavorabile.

Dimensiunea profilului benzii de rulare este mai mare decât cea a anvelopelor de vară - pentru o îndepărtare mai eficientă a apei, zăpezii sau noroiului.

Similar cu anvelopele de vară, anvelopele de iarnă au un indicator de uzură - cel mai scăzut nivel este de 1,6 mm, dar puteți găsi și un indicator de mijloc de 4 mm.

Eficiența anvelopelor de iarnă depinde de tehnologia folosită în procesul de producție, mai exact, se ține cont de aspecte importante precum numărul de caneluri;Inscripția M+S pe anvelopele de iarnă

Producătorii încearcă să îmbunătățească calitatea anvelopelor folosind tehnologii și materiale actuale. Unul dintre cele mai importante aspecte ale anvelopelor de iarnă este frânarea drumului, deoarece în majoritatea cazurilor suprafața drumului este complet acoperită cu zăpadă.

Un set de anvelope de iarnă va menține tracțiunea la temperaturi mai scăzute datorită flexibilității materialului din care sunt fabricate anvelopele. Potrivite pentru tracțiune și temperaturi sub 7 grade Celsius, aceste anvelope oferă o aderență mai mare la îngheț pe orice suprafață a drumului.

De menționat că anvelopele specifice pentru iarnă nu sunt recomandate pe tot parcursul anului, deoarece temperaturile mai ridicate pot deteriora materialul din care sunt fabricate, devenind moi. Acest lucru poate fi cauza pentru uzura prematură a anvelopelor și poate modifica performanța rutieră a mașinii.

Inscripția M+S la anvelope all-season

Anvelopele „all season” sunt acceptabile pentru circulația pe timp de iarnă dacă poartă marcajele corespunzătoare (M + S) menționate în Directiva Europeană 92/23/CE 1992.Aceste anvelope întrunesc caracteristicile anvelopelor de iarnă și de vară. Pe ele găsim și marcajul 3PMSF, dar nu putem spune că sunt de iarnă. Anvelopele de iarnă, au pe bandă de rulare între 1500-2000 de caneluri, față de cele pentru orice anotimp care au 500.

Orice șofer este acoperit din punct de vedere legal dacă folosește aceste anvelope dar trebuie să fie conștient de faptul că acestea sunt limitate ca și performanțe în anumite situații. Nu poate avea așteptări ridicate pe carosabil acoperit cu zăpadă sau fiabilitate și siguranță la temperaturi de peste 50 grade Celsius.Marcajul M+S pe anvelope

Anvelopele de iarnă cu două semne sunt mai eficiente atunci când conduceți pe zăpadă și gheață. Modelul anvelopei este mai sigur și oferă o mai bună stabilitate pentru mașină, dar și fiabil, cu aderență ridicată.

Performanța anvelopelor M+S nu este determinată sau măsurată de autorități independente. Acest subiect este lăsat la preferința fiecărui producător de anvelope.

Procesul de fabricare a anvelopelor ne poate oferi o idee despre expertiza companiei în producția de anvelope. Este normal să spunem că siguranța ocupanților din vehicul este primordială.

În România, anvelopele cu inscripția M + S sunt permise iarna. Totuși, în condițiile meteo specifice din țara noastră Vadrexim.ro ne recomandă utilizarea în sezonul rece a anvelopelelor de iarnă. Daca vrei mai multe detalii despre ce anvelope ar fi potrivite pentru masina si stilul tau de condus, intră pe vadrexim.ro si plasează o comandă. Un consultant te va ajuta să iei cea mai bună decizie!

Sursa foto: Vadrexim.ro

Recomandari

Pet Vet

Obezitatea este o problema comuna care are ca rezultat aparitia bolilor metabolice si locomotorii, reducand calitatea vietii multor caini. Cele mai ef...

 
 
 

Quiz

daca vrei sa afli ce rasa de caine iti trebuie si te ajuta , atunci afla pe quizul acesta.

 
Sondaj
ti-a disparut vreu animal s-au a murit?