animale.ro  »  Stiri  »  Zoo  »  Gradina Zoologica Pitesti

Gradina Zoologica Pitesti

1/1109
calendar_month 29 Mai 2012, 00:00
In total, Gradina Zoologica din Pitesti gazduieste peste 130 de animale, din 39 de spectii, ce includ mamifere si pasari rare.

Gradina Zoologica Pitesti: Scurt istoric

Bazele gradinii zoologice din Pitesti au fost puse in 1950, in Strand. Coltul zoologic ce continea custi improvizate si gazduia ursi carpatini vulpi si lupi era situat pe malul drept al raului Arges.

Gradina zoologica a fost infiintata practic in 1970, in parcul Trivale, in urma inundatiilor provocate de iesirea raului Arges din matca, ce amenintau viata animalelor. In 2012, Gradina Zoologica Pitesti se afla pe locul 4 in tara la capitolul dotari si investitii realizate si ultimii ani si, ca si Gradina Zoologica din Sibiu, beneficiaza de spatiu verde generos.

Zoo Pitesti: dotari si animale gazduite

Gradina Zoologica Pitesti beneficiaza de un spatiu de 12 ha in cadrul parcului de 7.000 ha amenajat in 1900. Padurea Trivale, care gazduieste Zoo Pitesti, a fost declarata monument al naturii in 1939.

Din cele peste 130 de animale adapostite in prezent la Zoo Pitesti fac parte din specii autohtone, dar vizitatorii pot vedea si feline mari si pasari exotice. Numarul de exemplare si de specii este similar cu cele gazduite la Gradina Zoologica din Timisoara.

Printre cele mai mari animale gazduite in tarcuri generoase la Gradina Zoologica din Pitesti se numara tigri siberieni, lei, ursi si bourul alb. Adaposturile marilor feline au fost amenajate cu grija, astfel incat vizitatorii le pot observa print-un geam special atunci cand leii sau tigri se duc in partea acoperita a custii. Alte animale aflate la Zoo Pitesti sunt lame, bivoli, caprioare, maimute, porci pecari, lupi, vulpi, nutrii si capre de Camerun.

Colectia de pasari a gradinii zoologice din Pitesti contine diferite specii de pasari de prada, alaturi de strut Emu, paun asiatic albastru, lebada, lebada negra, barza, bibilica, potarniche, fazan argintiu si fazan auriu rosu. Pasarile au la dispozitie si un lac amenajat in padurea Trivale.

In afara de tarcurile pentru animale si colectia de animale domestice ce include iepuri si gaini de rasa, ca si Gradina Zoologica din Calarasi, Zoo Pitesti ofera vizitatorilor si un loc de joaca cu leagane si tobogane, iar vizitatorii curiosi pot cere accesul la intrare si in camera cu trofee vanatoresti.

Gradina Zoologica Pitesti: Program si tarife de intrare

Zoo Pitesti este deschisa de mari pana duminica, intre orele 10:00-19:30 vara si 10:00-17:30 iarna. Pentru filmari sau fotografii, vizitatorii trebuie sa plateasca o taxa foto/video de 30 lei. Intrarea in gradina zoologica Pitesti se face cel tarziu cu o ora inainte de inchidere, iar accesul este permis si cu bicicleta, skateboard sau mancare.

Tarifele de intrare sunt de 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii, studenti si pensionari. Copiii sub trei ani au acces gratuit. Grupurile mai mari de 10 persoane pot beneficia de reduceri la pretul biletului de intrare.

Gradina Zoologica Pitesti este situata in vestul orasului, iar accesul se face din drumul judetean 703 E (Strada Trivale).

Sursa foto: Info-Pitesti.ro, VisitArges.ro

Recomandari

Pet Vet

Nematodele canine traiesc in intestinul subtire. Cainii pot fi infectati in mai multe moduri, prin ingerarea oualor de pe sol, ingerarea de rozatoare ...

 
 
 

Quiz

Aici vei afla cu ce animal semeni.Depilda eu seman mai mult cu o pisica.

 
Sondaj
Caine sau Pisica?