animale.ro  »  Stiri  »  Zoo  »  Randers Regnskov: padurea tropicala din Danemarca

Randers Regnskov: padurea tropicala din Danemarca

1/1240
calendar_month 05 Oct 2012, 00:00
Aflata in orasul Randers, gradina zoologica tropicala Randers Regnskov include cea mai mare padure tropicala artificiala din Nordul Europei si ofera vizitatorilor ocazia de a observa un numar mare de animale din Asia, Africa si America de Sud in incinta a 3 domuri geodezice ce ofera conditiile climaterice ale padurilor tropicale.

Aflata in al saselea cel mai mare oras din Danemarca, Randers Regnskov ofera o experienta unica turistilor care nu sunt dispusi sa calatoreasca pe alte continente pentru a descoperi flora si fauna zonelor tropicale.

Randers Regnskov: Padurea tropicala din Danemarca

Construita sub forma a trei domuri geodezice, Randers Regnskov include trei ecosisteme separate, alaturi de trei zone speciale, "Templul Serpilor", un acvariu si o zona in care copiii pot interactiona cu animalele.

In cele trei sectiuni principale ale Randers Regnskov sunt gazduite aproximativ 350 specii de plante si peste 175 specii de animale, dintre care cele mai multe se misca nerestrictionat in interiorul domurilor.

Clima si luminozitatea din interiorul domurilor sunt controlate de un sistem computerizat ce pastreaza conditiile de mediu ale unei paduri tropicale de-a lungul intregului an.


Randers Regnskov: Animale

In domul dedicat padurii tropicale din Africa, atractia principala sunt numeroasele pasari africane, dar si maimuta colobus, primata ierbivora. Vizitatorii au acces si la o pestera africana, unde pot observa animale nocturne, de la lilieci si sobolanul african urias pana la Aardwark.

Padurea tropicala din Asia de Sud-Est include numeroase exemplare de ghibon, alaturi de vidre asiatice, liliacul fructivor Pteropus cu o anvergura a aripilor de pana la 70 cm si numeroase testoase si pesti tropicali asiatici.

In domul dedicat padurii tropicale din America de Sud, pot fi observate multe specii de pasari aduse din padurea amazoniana, de la papagalul ara stacojiu pana la specii exotice de rata, alaturi de maimute si lamantin (vaca de mare). Aici poate fi vizitat si un acvariu aflat in interiorul unei nave daneze din secolul al XVIII-lea. Acvariul urias include un recif de corali, pesti din Marea Caraibelor si rechini de recif cu inotatoare negre.

Modelat dupa ruinele tempului Angkor Vat din Cambodgia, "Templul Serpilor" include numeroase specii de reptile ce nu sunt otravitoare, serpi, paienjeni, broaste si soparle, alaturi de multi fluturi si un spatiu special pentru pitonul albinos.


Randers Regnskov: Atractii

In afara celor trei domuri geodezice, copiii au la dispozitie si un spatiu special in care se pot juca cu iepuri danezi albinosi, crescuti de multa vreme ca animale de companie in aceasta tara, si cu mai multe capre africane pitice.

Randers Regnskov include o cafenea in care vizitatorii pot lua o gustare pe terasa, fie achizitionata aici, fie adusa de acasa. In magazinul din incinta, pot fi achizitionate sculpturi africane in lemn, instrumente muzicale din America de Sud si obiecte de arta din Asia de Sud-Est.


Randers Regnskov: Program si tarife

Gradina zoologica tropicala se deschide in fiecare zi la ora 10:00, iar programul de inchidere variaza de-a lungul anului, de la 15:00 la 21:00. Pretul de intrare pentru adulti este de 23,5 euro, in timp biletul pentru copiii cu varsta intre 3 si 11 este de 13,5 euro, iar cei mai mici de 3 ani au intrarea gratuita. Randers Regnskov ofera si abonamente anuale, alaturi de preturi speciale pentru vizitele in grupuri mari.
Sursa foto: Regnskoven.dk

Recomandari

 

Pet Vet

Insuficienta renala acuta la caini este o afectiune grava, care ameninta viata cainelui, caracterizata prin diminuarea brusca a functiilor rinichilor,...

 
 
 
 
 
 

Quiz

Acest test iti va arata cat de mult iti meriti animalul

 
Sondaj
Ce parere ai despre gradinile zoo?