animale.ro  »  Caini  »  Info Caini  »  Alimente interzise cainilor

Alimente interzise cainilor

1/1351
calendar_month 01 Feb 2013, 00:00
In plus, atunci cand sunt combinate intre ele pot duce chiar la deces.

Avocado

Fructul de avocado contine o substanta activa, persina, care este extrem de toxica pentru caini. Aceasta substanta se gaseste atat in pulpa fructului, cat si in seminte, coaja si frunze.

Persina afecteaza inima, duce la insuficienta cardiaca si cauzeaza inflamarea glandelor mamare. Printre semnele care anunta intoxicatia cu persina la caini se numara voma, diareea sau constipatie.

Alcool

Berea, lichiorul, vinul sau alimentele care contin alcool sunt toate interzise cainilor. Alcoolul afecteaza ficatul si creierul acestor animale, care nu pot metaboliza substantele nocive la fel de repede ca oamenii.

Chiar si cantitate mica de alcool poate cauza voma, diaree, depresie, probleme de coordonare, insuficienta respiratorie, coma si chiar deces. In plus, cu cat animalul este mai mic, cu atat efectele sunt mai severe.

Usturoi

Usturoiul distruge celulele rosii ale cainelui, ducand astfel la anemie. In plus, usturoiul cauzeaza si numeroase probleme gastrointestinale. Vinovatul pentru aceste efecte este un compus chimic, tiosulfat, care este greu de metabolizat de caini.

Printre semnele intoxicatiei cu usturoi se numara voma, insuficienta respiratorie, apatia si slabiciunea fizica.

Cofeina

Cofeina in cantitati mari poate fi fatala cainilor, iar aceasta intoxicatie nu poate fi tratata. Printre semnele care anunta otravirea se numara agitatia, respiratia rapida, palpitatiile cardiace, tremuraturile si sangerarea.

Pe langa cafea si ceai, cofeina se gaseste si in ciocolata, cola, cacao si bauturi energizante, dar si in anumite medicamente.

Nuci de Macadamia

Cainii nu trebuie sa consume nuci de Macadamia sau alte alimente care le contin deoarece pot fi fatale. Animalele intoxicate cu astfel de nuci se confrunta cu simptome severe, precum tremuraturi, slabiciune fizica, voma, febra, ritm cardiac marit si chiar paralizia partii inferioare a corpului.

Combinate cu ciocolata, nucile de Macadamia agraveaza simptomele, ducand chiar la deces.

Prune

Prunele contin cianide, substante periculoase atat pentru animale, cat si pentru oameni. In plus, atunci cand sunt consumate cu samburi pot cauza inflamatii la nivelul intestinului subtire.

Oua crude

Ouale pot contine bacterii periculoase, precum Salmonella sau E.coli, care pun viata cainelui in pericol. In plus, enzimele din ouale crude intervin in absorbtia vitaminei B, ceea ce duce la probleme de piele si blana.

Peste si carne cruda

Pestele si carnea cruda contin bacterii care cauzeaza intoxicatii alimentare severe. Pe langa aceste bacterii, pestele, in special somonul, pastravul si nisetrul, contine compusi activi periculosi pentru caine.

Netratate, aceste intoxicatii duc la deces in decurs de doua saptamani. Primele simptome care apar sunt voma, febra si noduli limfatici inflamati.

Surse foto: lifestyle.yahoo.co.nz, healthenemies.blogspot.com, dogspired.com, organicdogfoodzone.com


Pet Vet

Infestarea cu purici la caini este cauzata de purici care sunt insecte mici, fara aripi, care sug sange. Puricele de pisica este de departe cel mai co...

 
 
 

Quiz

este un test in care se pun intrebari pentru a afla ce animal esti!

 
Sondaj
animal care e trist....