Cum alegi lesa potrivita pentru cainele tau?
2/2180
calendar_month 01 Iul 2022, 00:00
Lesa este un accesoriu important pentru stăpânii de câini, mai ales pentru cei care locuiesc la bloc și scot câinele zilnic la plimbare. Deși în ziua de astăzi este destul de ușor să găsești lese în aproape orice magazin, chiar și în supermarketuri, cel mai recomandat este să achiziționezi de la un magazin de specialitate.

Alegerea unei lese trebuie să fie făcută ținând cont de mai multe aspecte astfel încât să fie în primul rând sigură și confortabilă pentru câinele tău, iar în al doilea rând să fie rezistentă în timp.

Dacă te afli printre noii stăpâni de blănoși și vrei să te documentezi foarte bine înainte de a-i alege accesoriile de care are nevoie, atunci acest articol îți va fi util.

De ce ai nevoie de o lesă pentru câinele tău?În primul rând, lesa este obligatorie prin lege atunci când plimbi câinele prin spații publice.

În al doilea rând, este sigur pentru câinele tău încât eviți riscul de a-l pierde sau de a fugi în fața mașinilor. Un alt motiv este faptul că ai mai mult control pentru a evita deplasările haotice și poate ajuta la dresaj.

O lesă ajută, de asemenea, și pentru siguranța celor din jur, fie că este vorba de oameni sau de alte animale, pentru că micul tău blănos ar putea să îi sperie, să îi atace sau să intre într-un conflict.

Ce tipuri de lese câini există?lesă de câine poate fi diferită în funcție de mai multe criterii precum: dimensiuni, material sau mod de funcționare.

1. În funcție de dimensiuni:

- Scurtă, între 30 și 90 cm. Este indicată pentru plimbările în zone aglomerate, unde este nevoie să ții cățelușul mai aproape de tine și să ai un control mai mare asupra lui.
- Medie, între 1,5 și 2,5 metri. Este probabil cea mai întâlnită și este potrivită pentru plimbările zilnice.
- Lungă, între 5 și 15 metri. Acest tip de lesă va fi găsită rar în rândul câinilor obișnuiți, fiind în general utilizată pentru dresaj și pentru câinii utilitari.

2. În funcție de materialul din care este confecționată:

- Din piele. Este rezistentă, are un aspect mai elegant și rezistă mult mai bine în timp la condițiile meteo, la rosul câinelui sau la purtarea frecventă.
- Din nylon. Este cel mai întâlnit model, fiind mai accesibil la preț, dar și mult mai variat din punct de vedere design: șnur, bandă sau panglică.
- Din metal. Vine sub forma unui lanț metalic și este recomandată pentru câinii de talie mai mare, puternici, care tind să o roadă.

3. În funcție de modul în care poate fi folosită:

- Ajustabilă – poate fi alungită în funcție de preferințe.
- Fixă – recomandată pentru câinii de talie mare sau cei mai năzdrăvani.
- Retractabilă - permite lungirea lesei odată cu deplasarea câinelui.

Haw Dog Shop este un magazin online cu accesorii pentru animale unde poți găsi modele de lese sau zgărzi caine potrivite pentru orice rasă. Atunci când faci alegerea, trebuie să iei în calcul vârsta câinelui, rasa acestuia, dar și comportamentul lui. Dacă este mai năzdrăvan și neascultător, este recomandat să iei o lesă fixă și mai rezistentă. Dacă este un câine liniștit și dresat, îi poți oferi mai multă libertate cu o lesă ajustabilă.