animale.ro  »  Caini  »  Info Caini  »  Cum sa-ti faci cainele cel mai fericit din lume!

Cum sa-ti faci cainele cel mai fericit din lume!

2/2375
calendar_month 24 Ian 2022, 00:00
Fiecare proprietar se străduiește să își mențină câinele cât mai fericit și mai sănătos posibil. Îngrijirea unui animal de companie nu este o sarcină ușoară, sunt multe ingrediente necesare pentru a ne îndeplini misiunea. Le-am adunat pe cele mai importante!

Ce determină fericirea?

Cuvântul fericire este sinonim cu bucurie și mulțumire. Această stare de bine ne ajută să facem față obstacolelor care ne apar în cale.

Fericirea înseamnă, de asemenea, satisfacerea continuă a nevoilor noastre, care se referă nu numai la activitățile fizice, ci și la cele mentale.

În cazul câinilor, doar plimbările și hrănirea nu îi fac neapărat fericiți. Comunicarea dintre proprietar și câine este esențială pentru calea spre fericire. Este important să recunoaștem semnalele pe care câinele ni le trimite și trebuie să fim consecvenți cu el, astfel încât să înțeleagă mesajele.

Spațiu, aer curat și exerciții fizice

Câinii au nevoie de cel puțin o jumătate de oră de plimbări zilnice sau de mișcare în aer liber pentru o dezvoltare sănătoasă. Să alergați împreună, să vă jucați un joc sau un fel de sport de agilitate pentru câini este, de asemenea, o modalitate excelentă de a elibera tensiunea.

Nevoile de exerciții fizice pot varia în funcție de rasă, vârstă și talie, așa că adaptați-vă întotdeauna la nevoile câinelui dumneavoastră. Prea puține exerciții fizice pot duce la o dezvoltare musculară inadecvată, iar prea multe exerciții fizice pot duce la tulburări de dezvoltare articulară și osoasă!

O dietă nutritivă și sănătoasă

Ceea ce introducem în corpul nostru are un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Acest lucru nu este diferit în cazul câinilor, trebuie să ne asigurăm că sunt hrăniți corespunzător, ceea ce reprezintă o mare responsabilitate.

Adaptați-vă la nevoile fizice și la vârsta câinelui dumneavoastră și alegeți o hrană pentru câini bogată în vitamine și de înaltă calitate. Hrana pentru câini Happy Dog contribuie la sănătatea și condiția fizică a prietenului dumneavoastră cu patru picioare prin furnizarea de nutrienți optimi și energie pentru a susține dezvoltarea.

Acordați atenție momentului, încercați să vă hrăniți animalul de companie la aceeași oră în fiecare zi, deoarece neregularitatea poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate.

Socializarea, îngrijire

Câinii, ca și oamenii, sunt ființe sociabile. Tânjesc după apropierea atât de oameni, cât și de alte animale, așa că socializarea și joaca cu alți câini sunt esențiale.Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să petrecem mult timp de calitate cu animalul nostru de companie și să comunicăm cu el. Ar trebui să ne străduim să fim consecvenți, nu să îl încurcăm cu reguli pe care uneori le respectăm, alteori nu.

Îngrijirea include, de asemenea, asistență medicală adecvată. Pe lângă vaccinările obligatorii, se recomandă controale regulate la veterinar, iar controlul împotriva paraziților și dăunătorilor ar trebui să fie o prioritate.

Contribuiți la fericirea și dezvoltarea sănătoasă a câinelui dumneavoastră cu hrana excelentă pentru câini de la Petissimo!


 

Pet Vet

Hernia de disc este una din cele mai intalnite afectiuni ale coloanei vertebrale la caini. Apare atunci cand unul sau mai multe discuri intervertebral...

 
 
 
 
 
 

Quiz

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi sa te afli in locul prietenului blanos pentru o zi? Cu aceasta ocazie, afli daca ai rezista! :-P

 
Sondaj
Ce rasa alegeti din cele de mai jos?