Intoxicatia cu insecticide la caini

1/1102
label Info Caini autorenew 18 Oct 2012, 00:00
Intoxicatia cu insecticide are simptome diferite in functie de substanta activa ce a otravit patrupedul. Cele mai des intalnite intoxicatii sunt provocate chiar de produsele care protejeaza caini impotriva insectelor parazitare: purici si capuse. Afla care sunt simptomele si tratamentul recomandat in cazul unei intoxicatii cu insecticide la cainele tau.

3 medicamente interzise cainilor

Intoxicatia cu substante impotriva puricilor si capuselor

Piretrina si piretroizii sunt substante utilizate adesea in productia de tratamente impotriva puricilor si capuselor, care pot insa ataca si sistemul nervos al cainelui.

Simtpomele pot varia de la reactii alergice la unele reactii neurologice foarte puternice. In cazul alergiilor la substantele din insectidie, cainele poate avea iritatii pe piele si poate deveni mult mai sensibil. Simptomele mai grave includ salivarea excesiva, miscarile netrontrolare ale urechilor si labelor, depresie, varsaturi, diaree, si lipsa de coordonare musculara.

Salivarea excesiva si miscarile necontrolate ale urechilor si labelor apar la scurt timp dupa aplicarea unui produs impotriva puricilor si capuselor. Sterge cainele cu un prosop si periaza-i blana. Atunci cand simptomele continua, dar nu se intensifica, se recomanda o baie calda cu un sampon special.

Daca simptomele se agraveaza, cainele poate avea nevoie de un consult veterinar de urgenta. Dupa stabilizarea starii cainelui, medicul poate prescrie un tratament care grabeste detoxificarea cainelui.

In cele mai multe cazuri simptomele dispar intr-o perioada de timp ce variaza de la 24 ore la 3 zile, dar salivarea excesiva poate fi prezenta pentru mai mult timp dupa intoxicatia cu insecticide.

2252.jpg

Intoxicatia cu pesticide

Substantele din pesticide si alte tipuri de insecticide folosite in casa ce afecteaza cel mai mult cainii sunt organofosfatii si carbamatii. Pentru a preveni acest tip de intoxicatie, nu lasa animalul in zona tratata cu insecticide lichide pana la uscarea acestora si aerisirea spatiului.

Simptomele apar de obicei atunci cand cainele este expus in exces acestor substante chimice insecticide si includ: febra, varsaturi, diaree, puls ridicat, probleme musculare si de coordonare a miscarilor si dificultati in respiratie.

Daca animalul este consultat rapid de un veterinar, acesta poate provoca varsaturi pentru a elimina insecticidele ingerate si poate spala stomacul cainelui cu carbune activ. Cand patrupedul a fost expus toxinelor prin piele, medicul veterinar il poate spala cu substante speciale care elimina toxinele.

Conditiile de risc maxim pentru intoxicatia cu insecticide

Intoxicatia cu insecticide este intalnita cel mai des la cainii care sunt deja bolnavi, ca cei foarte tineri sau la cei in varsta. Simptomele sunt agravate atunci cand temperatura corpului cainelui este scazuta, ca dupa o baie sau o anestezie.

Cainii de talie mica, cu greutatea de maxim 9 kg sunt mai sensibili la insecticidele impotriva puricilor si capuselor, motiv pentru care este importanta dozarea corecta a acestor substante. In unele cazuri, pot aparea simptome de intoxicatie cu insecticide si la pisicile care impart acelasi spatiu cu un caine tratat.

Sursa foto: Istorii.net.ua, Tierarztfibel.de, Despertando.me, Dinosoria.com