animale.ro  »  Pisici  »  Info Pisici  »  Probleme comportamentale la pisica

Probleme comportamentale la pisica

1/1356
calendar_month 06 Feb 2013, 00:00
Urinarea in locuri nepermise, mieunatul, zgarierea mobilierului si agresivitatea sunt principlalele probleme comportamentale ale pisicilor.

Evita litiera

Cel mai adesea, pisica evita litiera deoarece nu ii place nisipul din ea sau cutia in sine. Pentru a incuraja pisica sa foloseasca litiera, este bine ca proprietarii de pisici sa foloseasca un nisip fara arome si cutii simple, fara modele. De asemenea, nisipul trebuie curatat zilnic, iar cutia spalata.

In plus, este indicat ca litiera sa fie amplasata intr-o zona aerisita, departe de traficul din casa.Marcheaza teritoriul cu urina

Pisicile isi marcheaza teritoriul cu urina pentru a-si avertiza posibilii dusmani sa stea departe. Au tendinta sa se comporte asa atunci cand sunt in conflict cu alta pisica, cand nu se simt in siguranta sau cand sunt in perioada de imperechere. Sansele ca o pisica sa isi marcheze teritoriul sunt mult mai mari atunci cand in locuinta traiesc mai multe pisici, intervine un conflict sau o schimbare in program.

Pentru a preveni acest fenomen, proprietarii de pisici trebuie sa aplice pe zonele cu probleme un spray enzimatic.

Zgarie mobila

Pisicilor le place sa zagarie si sa isi ascuta ghearele de obiectele din locuinta. Mobila, draperiile, perdelele, covorele, fotoliile si canapelele sunt lucrurile preferate ale pisicilor, pe care le vor folosi ori de cate ori simt nevoia sa se joace si sa isi ascuta gherutele.

Cei care detin pisici pot instala in casa diverse accesorii pentru ascutirea ghearelor, precum o scandurica invelita in tesatura de sisal.

Are un comportament compulsiv

Uneori, pisicile nu se pot abtine sa nu repete acelasi comportament. In unele cazuri este normal, in altele poate fi semnul unei probleme. Insa, adesea, cel mai bine este ca pisica sa fie antrenata in diverse activitati, sa se catere pe diverse structuri sau sa priveasca la un acvariu cu pesti.

Este foarte activa noaptea

Pisicilor le place sa se distreze, uneori si la miezul noptii. De cele mai multe ori, pisica este plictisita sau infometata. Astfel, inainte de culcare, cei care detin pisici trebuie sa se asigure ca au hranit pisica si ca s-au jucat cu ea cateva minute.

Miauna foarte des

De obicei, pisicile nu miauna unele la altele, atunci cand sunt mai multe intr-o casa. Miorlaiturile sunt in special pentru stapanii lor. In acest fel, ii atentioneaza ca au nevoie de atentie, le este foame sau vor sa se joace.

Pentru a stopa acest comportament, proprietarii de pisici trebuie sa evite sa faca pe placul animalutelor. Daca le este foame, nu trebuie sa le ofere imediat de mancare, iar daca au nevoie de atentie, trebuie sa le-o acorde atunci cand sunt cuminti.

Exagereaza cu spalatul

Pisicile se spala ca sa arate bine, dar si ca sa se calmeze. Insa, atunci cand exagereaza, isi pot rani pielea. Daca pisica ta este prea stresata, este important sa ii creezi un mediu relaxant si sa se te jpci mai des cu ea.

Surse foto: mypeted.com, chewy.com, fanpop.com, riversidevetcentre.com


Pet Vet

Hernia de disc este una din cele mai intalnite afectiuni ale coloanei vertebrale la caini. Apare atunci cand unul sau mai multe discuri intervertebral...

 
 
 

Quiz

o pasare mereu iti este alaturi.

 
Sondaj
Rasa ta preferata este...