Cainele in masina

1/113
label Diverse autorenew 15 Oct 2007, 00:00
 Daca planuiti sa luati cainele in masina, in vacante sau la drumuri mai lungi sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti. In primul rand un caine trebuie obisnuit de mic sa calatoareasca cu masina. Mai intai cu drumuri scurte. Atentie insa: nu incepeti prin a duce cainele cu masina la veterinar pentru vaccinuri, pentru ca veti avea mari probleme in a-l mai urca in masina dupa aceea.     In al doilea rand un caine in masina e ca un copil mic: va poate distrage atentia de la condus sau e in pericol ori de cate ori puneti o frana mai serioasa. Un caine “neancorat” poate deveni un adevarat pericol pentru sine si pentru ceilalti pasageri zburand pur si simplu prin masina in caz de accident.     E indicat sa folositi huse waterproof pentru scaune pentru ca pe parcursul unei calatorii, alaturi de cainele dvs, puteti avea diverse neplaceri: se va urca cu labutele pline de noroi in masina, va lasa par, bale sau i s-ar putea face rau de miscare. De asemenea sa aveti la indemana servetele umede si produse de curatat in caz de nevoie. Pentru a fi sigur ca nu ati uitat nimic, iata o lista cu lucruri de facut atunci cand plecati cu un caine la drum :  

    Cainii de talie mare ar trebui sa poarte o centura speciala pentru caini , docamdata inexistente in Romania. Nu ancorati cainele cu lesa de centura scaunului. Cainii de talie mica pot fi tinuti in niste cutii(cosulete) speciale, din material textil, cu plasa si fermoar, care ii mentin in siguranta permitandu-le in acelasi timp sa priveasca afara.

    Pentru a asigura comoditatea cainilor de talie mare, pe parcursul calatoriilor mai lungi, puteti folosi o cuvertura care se aseaza pe bancheta din spate si care se prinde si de scaunele din fata pentru a-l impedica sa alunece intre scaune la fiecare frana mai serioasa.

    Desi multor caini le face placere sa calatoreasca cu capul pe fereastra si cu urechile in vant, nu-l lasati cainele sa faca acest lucru. Chiar daca aveti grija sa nu se loveasca de crengi sau alte obiecte de pe marginea drumului, particule de praf pot patrunde in ochi sau in nas cauzand probleme grave de sanatate.

    Este recomandat sa opriti cam la fiecare 2 ore pentru ca animalul sa se poata dezmorti. Nu-l dati jos din masina fara lesa, pentru a nu risca sa-l pierdeti in locuri necunoscute.

    Pregateste provizii de apa. Nu intotdeauna veti gasi apa in locurile in care vei opri.

    Aveti grija sa consume cantitati mici de manacare si apa pe parcursul drumului. Nu-i dati mult sa manance atunci cand inca mai ai o buna parte de drum de parcurs. Pastrati masa principalaa cainelui pentru sfarsitul zilei.

    Nu lasati cainele in masina in parcari. Il pandesc multe pericole: masina se poate repede supraincalzi de la soare sau se poate raci brusc pe timpul iernii dupa ce ai inchis aerul conditionat. De asemenea trecatorii il pot speria, potandu-se rani singur din cauza agitatiei .

    Pregatiti o trusa de prim ajutor pentru caine: crema antiseptica, bandaje, fasa, servetele, picaturi pentru ochi si medicamentele prescrise de veterinar in cazul in care cainele tau sufera de anumite boli. De asemenea ar trebui sa aveti la indemana numarul de telefon al veterinarului sau unui centru medical pentru animale din zona in care calatoriti.

    Daca transportati cainele in portbagajul masinii (atentie: e vorba de portbagajele mari, care dau in interiorul masinii) puteti folosi o plasa speciala, cu rol protector, care sa desparta portbagajul de restul masinii.

    Si nu in ultimul rand cainele trebuie sa poarte obligatoriu zgarda cu datele personale. De asemenea nu lasati acasa carnetul de vaccinuri, botnita si lesa.

Quiz
Animalul tau te iubeste cu adevarat?

In acest Quiz vei afla daca animalul tau te iubeste mult de tot sau daca tie ti se pare ca te adora.

Sondaj

iti iubesti animalul?